مقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور نحوه تامین و واردات نهاده های دامی به کشور را بسیار نامطلوب خواند و گفت: دام های مولد در حال حذف هستند و این خطر بسیار جدی است.
وسی رهنمایی، قائم مقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تجمع دامداران استانهای مختلف کشور مقابل سازمانهای جهاد کشاورزی این استانها، گفت: در روزهای اخیر، دامداران در استانهای اصفهان، کرمان، یزد و فارس مقابل سازمانهای جهاد کشاورزی استانها تجمع و اعلام کردند که اگر شرایط فعلی ادامه یابد، به این تجمعات ادامه خواهند داد و این در شرایط کنونی جامعه و شیوع بیماری کرونا خطرناک است اما شرایط برای تولیدکنندگان به اندازهای دشوار شده که این خطر را به جان می خرند.
وی با بیان اینکه مرغداران و دامداران کشور در شرایط بسیار دشواری به سر میبرند، افزود: متأسفانه یک سال و نیم است که تولیدکنندگان فریاد میزنند شرایط مطلوب نیست اما کسی صدای آنان را نمیشنود.
بازارگاه بنزی است که بنزین ندارد!
این فعال بخش خصوصی نحوه واردات غلات و نهادههای دامی به کشور را افتضاح خواند و گفت: شیوه توزیع نهادهها در سامانه بازارگاه مطلوب است و دامداران از آن رضایت دارند اما این سامانه مانند بنزی است که بنزین ندارد بنابراین نمیتواند حرکت کند.
وی تاکید کرد: اینکه واحدهای بزرگ دامداری کشور تنها به اندازه مصرف یکروز یا یک هفته خود غله دارند، ریسک بسیار بزرگی است، کشور ما سالیانه به حدود ۱۲ میلیون تن غله نیاز دارد و دستگاههای متولی باید فکری برای این مساله میکردند و چارهای برای آن میاندیشیدند، دامدار و مرغدار که نمیتوانند به دامها و مرغها بگویند مدتی خوراک نخورید تا نهاده تأمین شود ضمن اینکه حاکمیت باید به گونهای برنامه ریزی کند تا واحدهای تولیدی برای سه تا چهار ماه ذخایر غله و خوراک داشته باشند.
- اتفاقی که سال گذشته برای مرغ افتاد با ادامه این روند برای دام نیز رخ میدهد و دامداری به گونهای نیست که مانند مرغ بتوان کاهش تولید آن را در مدت زمان کوتاهی جبران کرد
وی با اشاره به تأثیرات روانی کمبود خوراک در نابسامانیهای بازار نیز گفت: وقتی که کمبودی ایجاد میشود همه دچار وحشت میشوند و تلاش میکنند تا نهاده بیشتری خریداری و ذخیره کنند و همین مساله نیز به بحران بازار دامن میزند.
